Spring naar inhoud

De auteursfoto

Het belletje achter de rug, contract getekend... en nu? Ik kreeg een aantal zaken door die ik nog moest regelen, voordat we over konden gaan tot de publicatie van mijn boek:

  • Ideeën of een ontwerp voor de cover.
  • De definitieve versie van het manuscript.
  • Een maillijst met mogelijk geïnteresseerden in het boek.
  • Een auteursfoto.

De eerste 3 dingen van de lijst zouden me wel lukken, maar mijn god... Een auteursfoto. 🙈

Mensen die me goed kennen, weten dat ik er niet van hou om op de voorgrond te treden. Op feestjes wacht ik tot mensen op mij afkomen om een praatje te maken, in plaats van op iemand af te stappen. Tijdens meetings wacht ik vaak af tot ik het woord krijg, in plaats van dat ik deze pak. Ik maak duizenden foto’s van onze kids, maar niet van mezelf.

Maar... Ik wil heel heel graag mijn boek uitbrengen, dus toch maar de stoute schoen aangetrokken.

BuitenShoots

Ik nam contact op met BuitenShoots, want het leek me wel tof om een foto buiten te maken, in plaats van de standaard dingen die bij me opkwamen: bij een boekenkast, achter een bureau etc.

Dus daar stond ik dan afgelopen zaterdag. Me een potje onwennig en ongemakkelijk te voelen, tegen een boom in het Mastbos in Breda. Maar de fotograaf stelde me goed op mijn gemak. 😀 Alleen het voorstel om blaadjes in de lucht te gooien heb ik geweigerd haha, daar lag wel een grens voor mij.

Het resultaat? Deze foto komt op de achterkant van Stralend, mijn eerste jeugdboek (hihi, kan dit niet vaak genoeg zeggen, het lijkt vaak nog zo onwerkelijk). Ondanks dat het niet mijn hobby is, denk ik wel dat het resultaat er mag zijn.

Nee niet denk Amy, je vindt dat het resultaat er mag zijn.

Amy Suijkerbuijk - Auteursfoto jeugdboek Stralend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *